El cineasta nord-americà David Lynch crearà una instal·lació original per a vertebrar l’exposició que en la Fundació Cartier de París farà dialogar, a partir del pròxim dia 21 d'Octubre, a artistes amb matemàtics.
Lynch ha ideat una cúpula que acollirà als visitants de la mostra i en la que es projectaran tres films d’animació realitzats pel director a partir del seu diàleg amb diferents matemàtics, en particular amb el rus Misha Gromov.
En el primer d’ells s’explica el foc amb fórmules matemàtiques, el segon mostra una biblioteca amb importants obres d’eixa ciència i el tercer, que es projectarà en el sostre de la cúpula, mostra el naixement de l’univers, va explicar a Efe un portaveu de la Fundació.
Les pel·lícules han sigut realitzades amb la col·laboració de la compositora nord-americana Patti Smith.
L’objectiude la mostra és explicar les matemàtiques a través del llenguatge dels artistes, fer-les accessibles a tots, mostrar que formen part de la vida quotidiana "va agregar,.
Els realitzadors francesos Raymond Depardon i Claudine Nougaret han donat la paraula als matemàtics que formen part de l’exposició i la seua pel·lícula serà projectada en l’auditori de la Fundació.
L’exposició, titulada 'Matemàtiques, una superació sobtada' i que estarà oberta fins al 18 de març de 2012, és eminentment visual, encara que també es recolza en altres expressions artístiques.
El pintor gal Jean-Michel Alberola ha concebut un mural sobre el matemàtic Henri Poincaré, mentres que el japonés Hiroshi Sugimoto ha creat una escultura de 3 metres d’altura a través d’una fórmula matemàtica.
En total, sis matemàtics han participat en l’exposició: Michael Atiyah, Alain Connnes, Nicole el Karoui, Misha Gromov, Cédric Villani i El senyor Zagier.
Per a donar llenguatge artístic al seu pensament han treballat, a més dels artistes ja citats, Takeshi Kitano i Beatriz Milhazes.